Tihe tööpõld

Üsna uskumatu lugu aga seda tööd tuleb aiva juurde. Justkui me ei hakkakski ülehomme kodu poole sõitma. Aga meile sihuke asi meeldib, et tempot on, siis aklimatiseerume ehk HKHKs kiiremini. 

Aga kõigest siiski järjest. Esimese asjana hommikul asusin mina kiirelt oma rooliratta kallale, sest kartsin, et mootorratta istmele kulub niipalju aega, et see ratas võib veel kogemata lõpetmata jääda ja pean õhtul, diivanil vedelemise asemel, rooli kallal nokkima. Inga samal ajal tegeles mootorratta istmele lisamaterjali peale liimimisega, misjärel meie valvsa pilgu all Virve modelleeris valmis istme lõpliku kuju. Ja see, millise elegantsuse ja enesekindlusega ta seda tegi oli kadestamisväärne. 

Edasi algas keerukas osa. Tuli teha uued lõiked, sest peale selle, et istmel oli nüüd vanast erinev kuju soovis klient ka uut kujundust musta ja punase dermatiiniga. Virve näitas meiel töömeetodid ette kuidas esmalt joonistada planeeritava kujunduse markeeringud poroloonile ning mida arvestada  kujundades kujundundamisel. Kasutasime peegeldus meetodit. Ehk märkisime peal kesktelje, joonistasime valmis ühe poole, markeerisime selle kilele, pöörasime peegldusena teisele poole ja kandsime poroloonile. Lõigete võtmiseks kasutasime dermatiini. Idee oli selles, et sellel tuleb vabalt lasta langeda. Ei tohi venitada, siis saab õige kujuga lõike. Et dermatiin paremini paigal püsiks libeda porolooni seljas, kinnitasime ta kergelt liimiga. Märkisime peale lõike kuju, lisaks veel  õmblusmarkeeringu, lõikasime välja ja läkski nende järgi  juurdelõikuseks lahti. 
Kesktelje märkmine

Uue kujunduse kavandamine kile abil

Hakkame lõikeid valmistama

Markeerimine
Lõiked valmis, õmblusmärgised peal - juurdelõikus alaku



Siit ja sealt aega varastades sain ma peale mitut niidikatkemist ja prüülitorget valmis tolle rooliratta. Puhastus mustusest, liimijääkidest ning lõpphooldus nahapalsamiga ja valmis ta oligi. Haruldase mootoriga bemm pane vaim valmis, siis su rooliratas tuleb! 
Küürutab rooli teha

Pestud, ..., kammitud


Aga ega seegi polnud kõik. Uus töö tuli ikka ka juurde. Neil seal IT osakonnas oli mingi auto, mis sõideti puruks ja järgi jäi sellest vaid üks ukselink. Nendel IT vendadel oli geniaalne idee, et teevad autole mälestustahvli, kuna nad seda autot niiväga armastasid. Ja idee oli teha autoukse kujuga kuu töötaja autahvel, mille külge ei tule mitte auto pilt vaid toosama link. Kaunistatud võimalikult koleda kombinatsiooniga dermatiinist ja kangast. Inga asus andma oma parimat, et selline tulemus saavutada. Jõudis juurdelõikusega täna valmis. Elame näeme, kas tuleb ikka kole.


Kolepaneel hakkab kujunema

Täna saime vist kiita. Virve ja Minna palusid, meil augustis tagasi olla. Parem oleks kui juba esmaspäeval tagasi koolis oleksime. Neil on meile nii palju tööd anda. Siin oleks täitsa tore koolis käia kuigi vahepeal tahaks nüüd korra koju ka saada. 
Küürutab homseks kooki teha. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Rattad, mardikad ja vaalabeebid

Hirmus venitamine