Ei me mitte puhka

Hommikul oli meil kindel plaan minna linna laadala. Reedel koolis saime kindlatest allikatest infot, et nii laupäeval kui pühapäeval on keskväljakul kala ja kartuli teemaline laat. Peale hilist hommikusööki seadsime sammud linnapoole. Laat osutus oodatust väiksemaks ning kui kala oli siis kartulit nägime ainult pannil. See eest müüdi seal lörtyt. Naersime end ogaraks ning ostsime ka enestele. Ühe soolase ja teise magusa. 


Laadalt kodus olime end just mugavalt diivani ette asetanud kui MRid teatasid, et nemad on nüüd Tamperest teele asunud ja soovivad meidki viia Iittala klaasimuuseumisse. Reisiseltskond oli täna niisama tore kui eilegi. Täna olime juba märksa paremini kohanenud eestlasliku lõõpimise ning naljaheitmisega ja päev oli ülilõbus.

Iittala klaasimuuseum oli kena väike kohake, kus olid esindatud kõik suurimad pärlid ning võimalik oli osta mitut-setut-sorti kirjandust. Ka oli valmistatud paar väikest aga toredat ja asjalikku videolõiku, mis näitas natukene, kuidas tehases tööd käivad. Meie suureks,suureks pettumuseks oli outlet remondi tõttu kinni. Nutt ja hala. Nii, et Soome disainklaasist ärge unistagegi. Seda lihtsalt ei tule siit meiega kaasa. 
Puidust valuvormid


Üks kuulsamaid klaasesemeid maailmas Alvar Aaltoa "Aalto" (Laine) seeria,  toodetakse 1936 - 



Suletud outlet

Kaabime nukralt ukse taga

Päev oli selleks ajaks juba niikaugel, et ühisel meelel suunduti taas rämpstoitu sööma siinse riigi parimasse  burksipaika - Burger Kingi ning peale oimetuksmuutvat suurt einet ja rohket rõõmsat naeru, irvitamist ja nalja võtsime suuna kiirteeääres olnud vaatetorni. Ilm aga oli taas arktiliseks muutunud ja ega me kaua seda vaadet nautida ei jaksanud. Lasime end kenasti koju viia ja kuulame nüüd kuidas naabritel pesumasinad ja kuivatid huugavad. Aitähh teile Karin ja Marek et meid reisima viisite ning toredaid mälestusi aitasite luua! Nautisime igat hetke. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tihe tööpõld

Rattad, mardikad ja vaalabeebid

Hirmus venitamine