Milline päev* ehk uued horisondid

* Kliki sellele tärnile. Päev otsa kummitas.

Olime ütlemata õnnelikud, et täna jälle saab tööd teha. See pikk pühade pidamine võõral maal on hiiglama tüütu ja nüri tegevus. Vaatamata eilsele täiesti vabale päevale ja suurele puhkamisele, tahtsin mina hommikul sisse magada. Eile paarutasid mingid tüübid öömaja esisel parkimisplatsil seni, kuni minu uni oli põhjalikult minema aetud. Hommikul ärkasin alles siis, kui Inga kell pool kaheksa mu toa ukse lihtsalt sisse lõi ja nõudis minu viivitamatut ärkamist. 

Vaatamata sellele, et ilm paistis täna väga päikeseline ja erakordselt soe olevat, tundus esimesel poolel päevast, et asjad hakkavad aina viltu kiskuma - masin paneb käest minema, niiti koguneb tonnide viisi süstikusse jne. Aga pingutasime ja saime oma telgi kenasti valmis. Ja oh neid naeratusi ja rõõmuhõiskeid, ovatsioone ja pisaraid. Virvl sabast kiirelt kinni, nõudes nagu kratt "Novembri" filmis - peremees, peremees, anna tööd. 
Pingutab nii, et suu ammuli ja kere nagu puupakk.
Uueks tööks saime ühe uunikumi auto (kumbki ei mäleta, millise) detailid, millel oli vaja vahetada dermatiinkate või pigem tuli sinna nüüd vinüül. Tegemist on  nn kick paneli-tega, mis asuva ees jalgade juures, armatuuri all. Ja oh appi, oh aeg - valge. See tähendab tohutut ettevaatlikust. Vaatama peab seda, et materjal oleks defektivaba, et poleks mingeid mustuse või varasemate märgete täppe, markerite jälgi, et tööpinnad oleks puhtad, puruvabad ja et käed oleks sama puhtad kui operatsioonile mineval kirurgil. Ja lisaks lõigete puhul tuleb märked teha pehmendusmaterjalide pahemale küljele, sest markerid võivad (ja eriti just valgest materjali puhul) lihtsalt ühel päeval paremal poole välja ilmuda. Kõik see on tegelikult Janne pool õpetatud tarkus aga valge materjali puhul on eriti tähtis seda kõike üheaegselt meeles pidada. 
Valmistab perfektset tööpinda ette
Ja defekte leidus antud materjalil omajagu. Ja peale mõnda aega vaatlemist, hakkas silm nägema defekte juba seal, kus neid tegelikult vist polnudki. Enne aga kui asusime valget vinüüli lõikuma, viidi meid esimest korda porolooni ruumi, kus meie tutvustati kõiksugu imesid. Materjali leidus siin igat sorti. Porolooni ja vatiini, eri paksustes ja tihedustes. Samuti oli sinna ruumi ladustatud vedrusid mitut setut sorti ja siis üks masin ruumi nurgas, mida õpilas neiu meile demostreeris - porolooni hakkija. Ülevalt paned jäägid sisse ning alt tuleb hirmsa mürina saatel, staatilisest elektrist helendav puru välja. Õhk on staatikast nii paks, et vastupidiselt laetud keha tõmbab puru pea, et teisest ruumi nurgast enda juurde kokku. 
Porolooni ruum
Porolooni igat masti


Porolooni purustamise masin

Diskokinnas, poroloonimasina tarvis.
 
Defektiga koht. Silmaga oli kenasti näha. Kaamerasilm on sandim. 
Saanud oma kangaga mõlemalt kaetud õhukese porolooni tükid kätte, tutvustati meile liimiruumi võlusid. Anti liimipurgid kätte, pandi suur filter tööle ning jäeti asjatama. Liimimine edukalt seljataga asusime vinüüli juurdelõikuse ning kinnitamisega. Kuigi materjal oli enne liimitud, otsustas Virve, et meil on lihtsal ilusamat tulemust saada klambritega. Ja siisi usaldati meile maailma pisemad kalmbrid - 3 ja 4 mm. Need kolmesed jätsime kohemaid sinnapaika. Pisut sikutamist, venitamist, painutamist pusimist olime rõõmasas tujus ja oma töö lõpetanud. Ja mida rõõmu - homme uus töö. Ehk. 
Liimimis ja viimistlemise ruum
Liimime kontaktliimiga

Maailma piseimad klambrid

Enne ....
.... ja pärast
Õhtu oli nii imeliselt soe, et puudki olid vaid päeva jooksul oma pungad kasvatanud lehtedeks. Et mitte sellisest soojast ilma jääda suundusime peale jõusaali sessiooni kohe linnapeale jalutlema ja jätsime diivani kaunistamise õhtusemaks ajaks, kui telekast on "Meeleheitel koduperenaisi" näha.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tihe tööpõld

Rattad, mardikad ja vaalabeebid

Hirmus venitamine