Midagi siin valmib

Hommikul haarasime härjal sarvist ja asusime Virve juhendava käe all oma sirmide kante läbi õmblema. Vinüüli sees olev pappmaterjal oli koostööaldis ning töö osutus üsna lihtsaks aga aeganõudvaks. Seal pole mingit vuristamist nii, et püss paugub. Kõik pisted tuleb käsitsi kettast keerata. Ei mingit jalaga tallamist. Tulemsu sai täitsa kena ning kõik osapooled jäid rahule. Viimane puhastus puhastusvahendiga ja valmis!


Enne lõunat sai pilk peale visatud, mida teevad seal mõningad teised õpilased. Üks oli saanud ülesandeks õmmelda aplikatsioontehnikas. Virve näitas talle, ette ning minagi katsusin õppust võtta ja nähtu meelde jätta. Hetkel meil sellisteks töödeks aega pole aga kui mõni päev liiga vara ripakile jääme siis võiks ju omapäi proovida. Lisaks näitas Virve mitmeid töid, mis on näidistena kõrvale pandud.

Iseenesest on tegemist lihtsa tehnikaga. Joonistad vinüülile kujundi, mida vajad, asetada kaks kihti materjali üksteise peale. Seejärel õmblemine. Täpselt mööda joont, väga lühikeste pistetega, aeglases tempos - ei mingit vuristamist, sest üldiselt tehtaad kujundid sirgete servadega pole vaid on ikka üsna käänulised. Lõpetada samas augus, niidid läbi materjali pahemale poole tõmmata, sõlmida, liimituts peale ja voila -valmis. Seejärel lõikad pealmisesse vinüüli augu sisse ja ühtlaselt, mööda õmblust, lõikad kujundi välja. See muidugi pole aplikatsioon. Aplikatsioon on see kui mingi kujund õmmeldakse alusmaterjalile. Aga kuna keegi ei tea siin kuidas seda esimest versiooni nimetada siis on mõlemad aplikatsioonid. 


Päeva teises pooles jätkasime bemmi istmega. Selgus, et meil olid mõned kinnitustraatide torud puudu. Inga tegi need virrdi valmis, sest mina oleks pidanud järjekordselt hakkama uue masinaga kohanema ja selleks küll tuju ei olnud. Lisaks õmblesime käsitsi  tepidud istmeosa külge paelad, et iste ka keskel alla ja kinni tõmmata. 

Edasi valmistasime puuduolevad traadid olemasolevate eeskuju, ajasime torudesse, kohendasime traatide pikkust, proovisime katet peale, kohendasime veel traatide pikust ja asusime kinnitama. Selleks spets klambrid ja spets tangid. Pisut pusimist, sättimist, pead-jalad koos tegutsemist oligi asi seal maal, et tõmbasime katte peale Sellega me päev lõppeski. Alumise serva traatidega jahmerdamise otsustasime jätta homseks. 




Seejärel pealekooli rutiin ehk jõusaal ja jalutuskäik kesklinna toidujahile, et külmik saaks ikka veelgi tuugamat klraami täis. Kuigi kõik eila teadsid rääkida, et nad lähevad kooli kella 8.30 ja 9.00 ajal või veelgi hiljem, siis see ei takistanud, neil vara ärkamast ja kööki ning vannituba ummistamast, sest noortel tüdrukutel end tarvis hommikuti niiiiiii palju sättida ja toimetada. Ime, et nad enne meid ülesse ei ärganud. Ei muidu tublid tüdrukud - hoiavad puhtust, kokkavad ja teevad sporti. Parem väike järjekord vannitoa ukse taga kui mingid laisad lohed, pesemate nõude kuhja otsas. 
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tihe tööpõld

Vappupäivä ehk lustime taas vol n

Ei me mitte puhka