Usin päev

Hommikul saime ilma küsimata Virve käest uue töö, mis jäi päris lühikeseks peoks, sest detailid läksid pressi alla. Saime ülesandeks sama auto päikesesirmide katete vahetuse, mille detaile me eile tegime. Auto mudeli ajasime ka välja - Plymouth Fury 59 aasta. Kangast katete eemaldades selgus, et nende all on olemas papist ja õhukese riidega kaetud originaalsed sirmid, palistatud servast kandiga. Otsustasime, et ei õmblegi uut kotti vana eeskujul, vaid kleebime tollesama valge vinüüli originaali peale ja palistame samuti servast kandiga. Kuna aga originaalid olid mingitel põhjustel niiskust saanud ja papp kõveraks tõmmanud, siis peale veega niisutamist, sättisime nad kuni homseni pressi alla. Enne valmistasime lõike ja lõiksime nahast edasise töö tarvis tükid välja.
Sirm vana kangaga
Originaal sirm
Niisutatud sirmid
Siin nad nüüd on, silenevad.
Ja järgmisel hetkel oli Virve juba uue tööga platsis. Saime tööks ühe BMW tagaistme iste. Selle töö ainuke miinus on see, et vana kate on maha võetud, juppideks lammutatud, märgistatud, lõiked tehtud ning juurdelõikuski valmis. Lisaks ka märked on peal olemas. Meie asjaks jäi nüüd teha teping ja kõik tükid omavahel kokku õmmelda. Virve pisut rääkis, kuidas ta märkeid teeb ning millistel põhimõtetel ja millise loogikaga ning suunas meid masinate taha proovitükke õmblema, et paika panna tepingu piste pikkus jne. 
Õpetaja Virve vaatab üle vanad ja uued detailid
Mina sain uue masina, Inga jätkas oma kergenduseks sama püssiga. Õpetaja Virve käes tundus uus Brother vaga tallekesena, kuid minu käest pani ta kohemaid putket. Tükk aega pusisin ning lõpuks olin niipalju julge, et asusin päris tükkude kallale. Selle aja jooksul, kus mina harjutasin ja kolm korda kõik märgistused üle kontrollisin, oli  Inga pool teppimist juba valmis saanud. Märgistuste kontrollist oli kasu, sest mõned probleemsed kohad olid ning kaks pisikest tükki olid lausa puudu ning nende juurdelõikus ja korrektne märgistus võttis omajagu aega. 

Inga teping sai lõppkokkuvõttes imekaunis ning kahepeale õmblesime peaaegu kõik tükid kokku. Homme hakkame tepitud tükke kombineerima teppimata tükkidega. Praegu paistab asi roosiline. 
Teping protsessis
Lõpptulemus jäi väga uhke
Märgistatud detailid ehk mustmiljon sälku

Esimese hooga näeb asi elline välja
Et me väga rutiinist lugu peame, siis suundusime ikkagi jõusaali, kus raskused on vaikselt suurenenud ning meie isikliku treeningprogrammi koostanud õpilane Asta meile lahkesti mõned harjutused kavasse juurde lisas. 

Kun ilm oli kauneim ja soojeim, mis ta seni on olnud tegime peale trenni korteris kiirelt võileivad kaasa ja suundusime  metsapoole sama järve kallastele kõndima, kus eelmisel nädalal avastasime igikeltsa. Igikelts sulab visalt, järv oli 90 % ulatuses jäävabaks saanud ning vett vaadates tundus, et kohemaid tuleb ujuma minna, katsudes see tunne kadus. Aga kui ilma hoiab, siis kes teab...



Täitsa suvine järv



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tihe tööpõld

Rattad, mardikad ja vaalabeebid

Hirmus venitamine